Προς
 ΔΗΜΑΡΧΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ        
 ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
 
                        ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
 ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ


ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΤΥΦΛΩΝ

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
 Η Ε.Τ.Β.Ε. “Ο ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ ΜΠΡΑΪΓ” αλλά και όλοι οι υπόλοιποι φορείς τυφλών εδώ και χρόνια βρίσκονται εν αναμονή της δημιουργίας ιδρύματος τρίτης ηλικίας τυφλών, κάτι για το οποίο έχει δεσμευτεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Παρόλο που σε παλαιότερη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τον Νοέμβριο του 2009, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου είχε δεσμευτεί για άμεση συζήτηση του όλου θέματος στο επόμενο κιόλας Δημοτικό Συμβούλιο για την υλοποίηση του έργου το ταχύτερο δυνατόν, έως σήμερα δεν έχει υπάρξει η παραμικρή εξέλιξη αλλά ούτε και η ενημέρωση για την πρόοδο των διαδικασιών. Η Ε.Τ.Β.Ε. «Ο ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ ΜΠΡΑΪΓ» εξάλλου από καιρό έχει θέσει τα βασικά ερωτήματα σχετικά με α) την προτεινόμενη θέση δημιουργίας του ιδρύματος β) τον τρόπο χρηματοδότησής του και γ) την σύνταξη καταστατικού και εσωτερικού κανονισμού .
 Αντιλαμβάνεστε ότι όσο ο καιρός περνάει οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι τυφλοί τρίτης ηλίκίας ολοένα και πληθαίνουν και η δημιουργία του παραπάνω χώρου αποτελεί την μόνη ουσιαστική λύση για την από εδώ και στο εξής αξιοπρεπή τουλάχιστον διαβίωση τους.
 Αναμένουμε την άμεση κινητοποίηση όλων των αρμοδίων του Δήμου για την το ταχύτερο δυνατόν έναρξη ενός έργου το οποίο θα αποτελεί πανελλαδικά πρότυπο  στην διαβίωση των ηλικιωμένων τυφλών.

Για το Δ.Σ,

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΟΝΤΙΚΗΣ                                                                        ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΤΗΣ