Παρακάτω θα βρείτε την επιστολή που εστάλει στις 25 Νοεμβρίου 2009 στην Υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κυρία Φωτεινή Γεννηματά σχετικά με  επικείμενες συναντήσειςΦορέων με θέμα την δημοσιοποίηση της Σχολής Τυφλών Θεσσαλονίκης.

 

Προς
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ &
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

κα. Φωτεινή Γεννηματά

Αξιότιμη κυρία Υφυπουργέ,
Η ΕΤΒΕ «Ο ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ ΜΠΡΑΪΓ», είναι ένας φορέας ο οποίος από το 1960 και έως σήμερα προασπίζεται τα συμφέροντα των τυφλών και ατόμων με προβλήματα όρασης ολόκληρης της Βορείου Ελλάδος, για το δικαίωμα στην εκπαίδευση, επαγγελματική αποκατάσταση και κοινωνική ένταξη αυτών.
 Έπειτα από τις τελευταίες δυσσάρεστες εξελίξεις σχετικά με την λειτουργία του ιδρύματος Προστασίας Τυφλών Βορείου Ελλάδος «Ο ΗΛΙΟΣ» και μετά από την συνάντησή σας με το σωματείο εργαζομένων, την διοίκηση του ιδρύματος και τον Νομάρχη Θεσσαλονίκης, θεωρούμε ευνόητο ότι θα υπάρξουν και άλλες συναντήσεις με τους φορείς που εκπροσωπούν τα άτομα με προβλήματα όρασης της Βορείου Ελλάδος για πληρέστερη ενημέρωσή σας, έπειτα άλλωστε και από δική σας πρόταση.
 Σας επισημαίνουμε το γεγονός ότι η ΕΤΒΕ από το 1983 μάχεται για την δημοσιοποίηση της Σχολής Τυφλών ως Προνοιακού Φορέα Εκπαίδευσης – Αποκατάστασης και Προστασίας Τυφλών όλων των ηλικιών χωρίς ωστόσο η Πολιτεία να έχει δείξει έως σήμερα ουσιαστικό ενδιαφέρον.
 Η ΕΤΒΕ «Ο ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ ΜΠΡΑΪΓ» θα στέκεται πάντα συμπαραστάτης στις προσπάθειές σας για οριστική λύση στα προβλήματα που χρόνια τώρα ταλανίζουν το ιστορικό ίδρυμα της Σχολής Τυφλών Θεσσαλονίκης. Είναι τιμή μας να συνεργαστούμε προς όφελος των ατόμων με προβλήματα όρασης και παραμένουμε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Τελευταία Ενημέρωση (Τετάρτη, 25 Νοέμβριος 2009 09:58)