Παρακάτω θα βρείτε την επιστολή που εστάλει στις 8 Οκτωβρίου 2009  στο Σωματείο Εργαζομένων Σχολής Τυφλών Θεσσαλονίκης σχετικά με προβλήματα που δημιουργούνται απο την επίσχεση εργασίας στην Σχολή Τυφλών.

Προς
ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΧΟΛΗΣ ΤΥΦΛΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

 Η ΕΤΒΕ «Ο Λουδοβίκος Μπράιγ» κατανοόντας την δεινή οικονομική κατάσταση που βρίσκεται το Ίδρυμα της Σχολής Τυφλών Βορείου Ελλάδος εδώ και 25 χρόνια που έχει ως συνέπεια την συχνή οφειλή δεδουλευμένων στους εργαζομένους, αναγνωρίζει τον αγώνα τους για την διεκδίκηση και διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων τους που ξεκίνησε την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου. Η ΕΤΒΕ εξάλλου εδώ και χρόνια μάχεται στο πλευρό των εργαζομένων για μόνιμη λύση που θα επιτευχθεί με την δημοσιοποίηση του Ιδρύματος.
 Παρόλα αυτά δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι στα προβλήματα που δημιουργούνται στους οικοτρόφους – μαθητές εξαιτίας της κινητοποίησης αυτής. Είμαστε σίγουροι ότι και εσείς αντιλαμβάνεστε ότι η οποιαδήποτε κινητοποίηση δεν θα πρέπει να γίνεται εις βάρος των μαθητών και εν γένει της εκπαίδευσης των τυφλών ατόμων.
 Για τον λόγο αύτο παρακαλούμε για άμεση διευθέτηση του προβλήματος που έχει προκύψει με την μη συμμετοχή των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα μαθήματά τους. Σε αντίθετη περίπτωση ο σύλλογός  μας θα προβεί σε οποιαδήποτε νόμιμη ενέργεια για την διασφάλιση του δικαιώματος στην εκπαίδευση όλων των τυφλών μαθητών – οικοτρόφων της Σχολής Τυφλών Θεσσαλονίκης.