Αναδημοσίευση από http://www.eskamea.gr/
 
ΣΕΑΑΝ ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016
Εκτύπωση
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)

Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος πλ. Βάθη, τηλ.: 2105221411, www.eskamea.gr, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πέμπτη 30 Ιούνη 7 μμ στο Υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα (Μητροπόλεως και Νίκης).

Συλλαλητήριο για την Πρόνοια και την Ειδική Αγωγή.

Ανάπηροι, χρόνιοι πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες δεν θα γίνουμε ολοκαύτωμα τον 21ο αιώνα για τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Η ανάκαμψη των κερδών τους έχει προαπαιτούμενο τα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας, των ζωών μας. Μπουχτίσαμε με τα περί κοινωνικού κράτους και περί κοινωνικής ευαισθησίας.

Μόνο το 10% των παιδιών με αναπηρία που έχει ανάγκη την Ειδική Αγωγή πηγαίνουν στα ειδικά σχολεία κι αυτό το θεωρούν πολυτέλεια. Πετσοκόβουν μισθούς και συντάξεις, αφαιρούνται επιδόματα, κάνουν περικοπές στις παροχές γιατί θέλουν να εξοικονομήσουν ζεστό χρήμα για να δοθεί στους μεγαλοεπιχειρηματίες για την αύξηση των κερδών τους. Δικαιολογούν την αντιλαϊκή πολιτική τους βαφτίζοντας άσυλα τα ειδικά σχολεία, τα τμήματα ένταξης και τα πάνε για κλείσιμο. Το δρομολόγησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ. Τώρα θέλει να ολοκληρώσει τη βρώμικη δουλειά η κυβέρνηση της αριστεράς εμφανίζοντας το κλείσιμο των ειδικών σχολείων σα μεγάλο «αριστερό – αντιρατσιστικό» εγχείρημα. Όμως αλήθεια, τα ιδιωτικού δικαίου κέντρα ειδικής αγωγής που πληρώνουν οι γονείς είναι μαργαριτάρια της υγειούς επιχειρηματικότητας και δεν είναι άσυλα;

Ο ανάπηρος βρίσκεται στο στόχαστρο της πολιτικής τους γιατί κοστίζει.

Γι’ αυτό συνεχίζεται η σφαγή στα ΚΕΠΑ, τα τροφεία βασιλεύουν ενώ αν δε θέλουν οι εργαζόμενοι να πεθαίνουν «σα το σκυλί στ’ αμπέλι» πρέπει να υπογράφουν συμβόλαια με ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες για να εξασφαλιστούν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους σε περίπτωση αναπηρίας, βαριάς νόσου ή θανάτου.

Την ίδια στιγμή που χαρίζουν λεφτά στις τράπεζες για την ανακεφαλαιοποίηση και στους μεγαλοεπιχειρηματίες για την εκκίνηση της οικονομίας  εμφανίζεται πολύ προοδευτικό το να μη δίνεται ούτε ένα ευρώ στα ιδρύματα Πρόνοιας και στα κέντρα Ειδικής Αγωγής.

Να σε κάψω Γιάννη να σ’ αλείψω λάδι.

Εμείς δεν υπερασπιζόμαστε ούτε τα ιδρύματα όπως λειτουργούν, ούτε θεωρούμε ότι τα ειδικά σχολεία καλύπτουν ως τώρα τις ανάγκες. Παλεύουμε όμως να μην κλείσουν γιατί στηρίζουν έστω κι έτσι ένα τμήμα των αναπήρων και των οικογενειών τους και ταυτόχρονα διεκδικούμε τη γενναία χρηματοδότηση την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό τους με βάση τις κατακτήσεις της επιστήμης. Γιατί αυτό απαντάει στις ανάγκες των αναπήρων και των οικογενειών τους από τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Τα περί ασύλων είναι χρήσιμα στην κυβέρνηση και στην ΕΕ για να πουλήσουν προοδευτιλήκι για να καλύψουν τη στρατηγική τους επιλογή για τη συρρίκνωση σ’ ένα κατώτερο επίπεδο των κοινωνικών δαπανών και υπηρεσιών για να καλύπτουν τους πιο εξαθλιωμένους και οι υπόλοιποι ανάλογα με το τι έχουν, να γίνουν πελάτες στους εμπόρους της αναπηρίας, να πέσουν στα νύχια των επιχειρηματιών της Υγείας, της Πρόνοιας, της Παιδείας, της Ειδικής Αγωγής.

Δεν είμαστε για τα δόντια σας. Αυτή τη ζούγκλα σας τη χαρίζουμε.

Με τον αγώνα μας μαζί με όλους τους εργαζόμενους στην Πρόνοια και την Ειδική Αγωγή με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα που δεν μπορείτε να βάλετε στο χέρι μπορούμε να τους κόψουμε τη φόρα, μπορούμε να τους σταματήσουμε, μπορούμε να τους ανατρέψουμε.

Παρά τις δυσκολίες ξεπερνώντας τη μοιρολατρία και την απογοήτευση μπαίνουμε στον αγώνα για μια ζωή με δικαιώματα για μια κοινωνία που στο κέντρο της θα έχει τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Έχουμε δύναμη και πρέπει να τη δείξουμε στους δρόμους του αγώνα με πρώτο μεγάλο σταθμό τη μεγάλη συγκέντρωση στο Υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα στις 7μμ.

Ορθώνουμε ανάστημα ενάντια στα σφαγεία των ΚΕΠΑ, την υποχρηματοδότηση των ιδρυμάτων Πρόνοιας και των κέντρων Ειδικής Αγωγής, το σχέδιο κατάργησης των αναπηρικών συντάξεων και των επιδομάτων ΑμεΑ, την απλήρωτη δουλειά και τα τροφεία, το σχέδιο κλεισίματος των ειδικών σχολείων και των τμημάτων ένταξης.

Παλεύουμε και διεκδικούμε:

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα ιδρύματα Πρόνοιας και στα σχολεία Ειδικής Αγωγής για την εξασφάλιση λειτουργίας τους στην προοπτική ανάπτυξής τους.
Μαζικές προσλήψεις με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα αναπήρων, χρονίως πασχόντων, γονιών και κηδεμόνων. Ουσιαστικά μέτρα στήριξης των ανέργων για όσο κρατάει η ανεργία.
Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων που οφείλονται στους εργαζόμενους στις υπηρεσίες Πρόνοιας και Ειδικής Αγωγής και εξασφάλισης της τακτικής τους μισθοδοσίας.
Να μην πληρώνει με οποιοδήποτε τρόπο κανένας ανάπηρος, χρόνιος πάσχοντας ανεξαρτήτου αναπηρίας για τα αναγκαία φάρμακα, θεραπείες, τεχνολογικά βοηθήματα να καλύπτονται ολοκληρωτικά από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Να ανοίξουν κανονικά όλα τα ειδικά σχολεία και τα τμήματα ένταξης το Σεπτέμβρη με το αναγκαίο προσωπικό και λυμένο το θέμα της μεταφοράς.

Η Γραμματεία της Σ.Ε.Α.ΑΝ.

Ιούνης 2016