Πολύγλωσσο Μουσείο με μουσικές συναντήσεις

Τετάρτη 18 Μαΐου 2016, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Πολύγλωσσο Μουσείο με μουσικές συναντήσειςΣτις 18 Μαΐου 2016 γιορτάζεται παγκοσμίως η Διεθνής Hμέρα Μουσείων. Για το 2016 το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) έχει επιλέξει το θέμα «Μουσεία και πολιτιστικά τοπία».

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης διοργανώνει τη δράση με τίτλο «Πολύγλωσσο Μουσείο με μουσικές συναντήσεις».

Στο πλαίσιο της δράσης θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις στη νοηματική, σε άτομα με προβλήματα όρασης και στο ευρύ κοινό. Οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν στις μόνιμες υπαίθριες εκθέσεις του Μουσείου «Μνήμη και λίθοι» και «Αγρός, Οικία, Κήπος, Τόπος» αλλά και στις περιοδικές εκθέσεις «Ραιδεστός - Θεσσαλονίκη. Αρχαιότητες σ’ ένα ταξίδι προσφυγιάς» και «Αρχαίο DNA. Παράθυρο στο παρελθόν και στο μέλλον».

Μουσικά σύνολα πλαισιώνουν την εορταστική ατμόσφαιρα της ημέρας σε διάφορα σημεία του Μουσείου. Για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθούν προσωπικές συναυλίες στους επισκέπτες!

Η δράση ολοκληρώνεται με τη συναυλία λήξης στο αίθριο του Μουσείου με σύνολα Παραδοσιακής, Ευρωπαϊκής και Σύγχρονης Μουσικής του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, σε μουσική επιμέλεια του Σωκράτη Σινόπουλου σε τραγούδια και μουσικά έργα για το Μάιο και την Άνοιξη.

Η συμμετοχή στις ξεναγήσεις είναι δωρεάν. 
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στα τηλ: 2313 310 301, 255, 244 από την Τρίτη 10 Μαΐου έως και τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2016 τις ώρες 11:30 – 15:00.

Χώρος:
Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Μανόλη Ανδρόνικου 6