Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης

www.eskamea.gr, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.


ΟΛΟΙ στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση του συλλόγου, στις 27 Σεπτεμβρίου 2015, στις 10π.μ., στο αμφιθέατρο του μπλε κτιρίου του Ιπποκράτειου νοσοκομείου

Συνάδελφε νεφροπαθή,

Ήρθε η ώρα να κάνεις το βήμα! Είναι ώρα ευθύνης, αγώνα και δράσης. Μην ανέχεσαι την εμπορευματοποίηση της υγείας και της πρόνοιας! Καμιά θυσία για τη πλουτοκρατία!

Η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του συλλόγου μας, διεξάγεται σε μια περίοδο που η λυσσαλέα επίθεση που έχει εξαπολύσει το κεφάλαιο συνεχίζεται και με την επίσημη υπογραφή όλων των αστικών κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ, ΠΟΤΑΜΙ).

Πέρασαν τρία χρόνια από την εκλογή του νέου ΔΣ του συλλόγου κι όμως τίποτα δεν ήταν νέο! Συνεχίστηκε η ίδια παλιά ξινισμένη σούπα, ο ίδιος δρόμος. Αυτός της συναίνεσης, του συμβιβασμού, της μοιρολατρίας. Δεν πραγματοποίησαν ούτε μια κινητοποίηση την στιγμή που τσακιζόταν τα δικαιώματα μας.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και τώρα θα ακούσετε ευχολόγια περί «ευαισθητοποίησης» της νέας κυβέρνησης και εξαίρεσης των νεφροπαθών από τη νέα αντιλαϊκή καταιγίδα, βάζοντας μας, για άλλη μια φορά, στην αναμονή να περιμένουμε την νέα σφαγή που έρχεται για να τελειώσει ότι δεν πρόλαβε η προηγούμενη. Την ίδια στιγμή που μειώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις μας, παραμένουν στο ακέραιο όλα τα χαράτσια (ΕΝΦΙΑ, φόροι κλπ), εξακολουθούμε να βάζουμε όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για φάρμακα, εξετάσεις και θεραπείες.

Η υποβάθμιση της δημόσιας υγείας, πρόνοιας για να εξοικονομηθούν κονδύλια όπου θα τα δωρίσουν στο μεγάλο κεφάλαιο, έχει ως αποτέλεσμα την επιδείνωση της υγείας μας και τα δημόσια νοσοκομεία να υπολειτουργούν. Να είναι χωρίς ιατρικό, νοσηλευτικό και επιστημονικό προσωπικό, χωρίς τον απαραίτητο ιατρικό και τεχνολογικό εξοπλισμό. Έχει ως αποτέλεσμα, η θέση μας να χειροτερεύει την ίδια ώρα οι μεταμοσχεύσεις έχουν κάνει κατακόρυφη βουτιά σε σχέση με το ήδη πολύ μικρό νούμερο των παλαιότερων χρόνων.

Συναγερμός! Κόβουν τα επιδόματα!

Ενώ εμείς και οι οικογένειες μας μετά βίας τα βγάζουμε πέρα και πολλές φορές στερούμαστε τα αναγκαία μέσα για την επιβίωση μας στο στόχαστρο έχουν μπει τα επιδόματα των ΑΜΕΑ (προνοιακά, διατροφικό κ.α.). Με οδηγό την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ προωθούνται σχέδια έτσι ώστε τα πενιχρά επιδόματα να τα παίρνουν μόνο οι απόλυτα εξαθλιωμένοι.

Ήρθε η ώρα ν’ ακουστεί και η δική μας φωνή! Περνάμε στην αντεπίθεση!

Στο προσκήνιο εμείς και οι σύγχρονες ανάγκες μας!

Μπροστά σε αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εμείς και οι οικογένειες μας είναι ανάγκη να δυναμώσει η αγωνιστική φωνή. Να δυναμώσει η γραμμή της αντεπίθεσης, της ρήξης και της ανατροπής του σάπιου συστήματος.

Μπροστά στη νέα αντιλαϊκή θύελλα οργανώνουμε τον αγώνα μας σε συμπόρευση με τη συμμαχία των εργαζομένων, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, νέων, γυναικών για να διεκδικήσουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας, για να ανοίξει ο δρόμος για μια ζωή χωρίς κρίσεις, πολέμους, φτώχια, ανεργία.

Αγωνιστικά διεκδικούμε:
Καμία πληρωμή από νεφροπαθείς ασφαλισμένους και ανασφάλιστους Έλληνες και μετανάστες για αιμοκαθάρσεις, φάρμακα και θεραπείες.
Σταθερή ένταξή όλων των ανασφάλιστων και απόρων νεφροπαθών σε συγκεκριμένη Μ.Τ.Ν
Άμεση καταβολή εδώ και τώρα των μεταφορικών από και προς τις ΜΤΝ. Εξασφάλιση σταθερής και μηνιαίας καταβολής τους από εδώ και στο εξής. Η αποζημίωση των μεταφορικών να γίνεται με βάση την απόδειξη της ταμειακής μηχανής του TAXI (με το σύνολο της αναμονής). Διασφάλιση δημόσιας, ασφαλούς, δωρεάν μετακίνησης που να πληρεί τις προδιαγραφές με βάση τις ανάγκες των νεφροπαθών σε σταθερή βάση.
Να μην κλείσει καμιά δημόσια μονάδα τεχνητού νεφρού. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, σύγχρονος μηχανικός εξοπλισμός, αντικατάσταση των παλιών μηχανημάτων στις δημόσιες ΜΤΝ και στις ΜΕΘ. Η ανάπτυξη και η στελέχωση με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων των δημόσιων ΜΕΘ με βάση τις ανάγκες και των δημόσιων μεταμοσχευτικών κέντρων είναι ο μόνος δρόμος για την ανάπτυξη των μεταμοσχεύσεων στη χώρα μας για μια ζωή με ποιότητα στους νεφροπαθείς και αξιοπρέπεια και όχι αντικείμενο κερδοσκοπική εκμετάλλευσης από τους ιδιώτες. Χώρος που μπορούν να βρεθούν μοσχεύματα, για την πλήρη ανάπτυξη των υπαρχόντων και ίδρυση νέων πλήρως στελεχωμένων με βάση τις ανάγκες χώρας μας.
Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία, πρόνοια για όλους με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης. ΟΧΙ στην εμπορευματοποίηση της υγείας, πρόνοιας
ΟΧΙ στα σφαγεία των ΚΕΠΑ και του ΚΕΒΑ που στην ουσία νομιμοποιούν στη συνείδηση του κόσμου τις μαζικές περικοπές σε επιδόματα, συντάξεις και θεραπείες.
Ούτε μια γραμμή να μην περάσει από της κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα για την κατακρεούργηση των επιδομάτων, συντάξεων και μισθών. ΔΕΝ θα δεχτούμε περικοπή ούτε 1€.
Μαζικές προσλήψεις των ικανών προς εργασία ΑμεΑ στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με ευθύνη του κράτους.
ΟΧΙ στα χαράτσια και στη φοροληστεία! Να φορολογηθούν τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου.
Καλούμε τους συναδέλφους με ευθύνη απέναντι στον εαυτό μας, να καταψηφίζουμε τον απολογισμό του Διοικητικού Συμβουλίου!

Δυναμώνουμε την φωνή μας! Αλλάζουμε τους συσχετισμούς!

Ψηφίζουμε – Στηρίζουμε τους αγωνιστές της ΕΣΚ Νεφροπαθών Στέλιο Γαλατιανό και Δημήτρη Γαλατιανό.

Η Γραμματεία της ΕΣΚ Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης