Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Νεφροπαθών Θεσσαλονίκη

 www.eskamea.grseaanthess@hotmail.gr

 

Ιούνιος 2015

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,


Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να βάλει την υπογραφή της κάτω από μια νέα συμφωνία που θα συνεχίζει στην ίδια πολιτική με αυτή των μνημονίων, με νέα αντιλαϊκά μέτρα για τον λαό. Τα προβλήματα θα παραμένουν όσο στηρίζεται η πολιτική γραμμή της ΕΕ και των μονοπωλίων. Η επικείμενη αντιλαϊκή συμφωνία συγκυβέρνησης – «θεσμών» θα περιέχει σκληρά και επώδυνα μέτρα για εμάς τους ίδιους, για τον λαό. 


Ενώ συνεχίζεται η εμπορευματοποίηση της υγείας – πρόνοιας οι νεφροπαθείς καλούνται να βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της κατάστασης που επικρατεί στις δημόσιες μονάδες ΤΝ είναι η έλλειψη στοιχειωδών υποδομών για την κάλυψη των αναγκών της θεραπείας μας. Έλλειψη νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, ανεπάρκεια αναλώσιμων και άλλων υλικών είναι μερικά από τα δεκάδες προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Αντιθέτως, οι ιδιωτικές ΜΤΝ ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα οι εξυπηρετούμενες κλίνες να είναι σχεδόν τριπλάσιες από αυτές των δημόσιων ΜΤΝ ! ! 


ΤΩΡΑ αγώνας για την οριστική επίλυση των προβλημάτων μας.

Η θέση μας θα χειροτερεύει όσο προσδοκούμε στην «ευαισθητοποίηση» των κυβερνήσεων. Τίποτα δεν χαρίστηκε. Τα πάντα με αγώνες κατακτιούνται. 

Μπροστά σε αυτά και στα νέα αντιλαϊκά μέτρα καλούμαστε να αντιτάξουμε και να προβάλουμε τις πραγματικές ανάγκες που έχουμε εμείς και οι οικογένειες μας, ο λαός μας. Αντί να επιλέξουμε τον δήμιο που θα μας σφάξει να επιλέξουμε τώρα την αντεπίθεση, συμμαχώντας με την εργατική τάξη, τους συνταξιούχους, τους φτωχούς αυτοαπασχολούμενους.

Δική μας κόκκινη γραμμή: η ανάκτηση όλων των απωλειών, σε σύγκρουση με τη στρατηγική του κεφαλαίου, της ΕΕ και των κυβερνήσεών τους! Για να ανοίξει η προοπτική της ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών μας.

Λέμε όχι στις παλιές και νέες περικοπές. Όχι στα παλιά και νέα μνημόνια.

Η πρώτη απάντηση να δοθεί στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, την Πέμπτη 11 Ιούνη, στις 7μμ., στο άγαλμα Βενιζέλου.

Διαδηλώνουμε για:

Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία, πρόνοια για όλους με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης. ΟΧΙ στην εμπορευματοποίηση της υγείας, πρόνοιας.

Καμιά πληρωμή για φάρμακα, θεραπείες, εξετάσεις, νοσηλεία.

Μαζικές προσλήψεις ΑΜΕΑ εδώ και τώρα.


Η Γραμματεία της ΕΣΚ Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης

Στέλιος, 6944314178 

Τελευταία Ενημέρωση (Δευτέρα, 08 Ιούνιος 2015 10:10)