ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜΕΑ

Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος πλ. Βάθη, τηλ.: 210-5221411


ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 19 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 4μμ στο ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ (Σταδίου 29).
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜΕΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΚΑΝΟΥΣ ΠΡΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΟΥΣ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ
 
Η επιτροπή ανέργων ΑΜΕΑ και χρονίως πασχόντων που συγκροτήθηκε πρόσφατα θεωρεί υποχρέωση της να στηρίξει την κινητοποίηση των συνδικάτων που γίνεται για το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας που αντιμετωπίζουν κυρίως οι νέοι και ιδιαίτερα οι ανάπηροι από τα φτωχά λαϊκά στρώματα.
Κάτω τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης.
Μας θέλουν ζήτουλες, δεν θα ζήσουμε με ψίχουλα!
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζοντας την αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων και ακολουθώντας πιστά τις επιταγές της ΕΕ και των μεγαλοεπιχειρηματιών, μοιράζει την φτώχεια. Μέσα από τα λεγόμενα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, παρουσιάζει ως λύση τα συσσίτια, την παροχή καταλυμάτων σε άστεγους, την προσωρινή αναβολή πλειστηριασμών, το επίδομα κοροϊδία για το ενοίκιο.
Κάθε νέος ανάπηρος και χρονίως πάσχοντας είναι αντιμέτωπος με το δράμα της ανεργίας που αγγίζει το 95% ενώ οι ελάχιστοι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι βιώνουν τις άγριες περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις. Οι λίγοι από εμάς με τα ελάχιστα χρήματα που παίρνουμε από τα επιδόματα, με 300€ το μήνα πρέπει να πληρώσουμε όχι μόνο για την διαβίωσή μας αλλά και για τις απαραίτητες εξετάσεις, τις θεραπείες και τα φάρμακα που επιβάλουν η αναπηρία η πάθηση μας..
Δεν πάει άλλο! Δεν θα αυτοκτονήσουμε. Είμαστε άνθρωποι με αξιοπρέπεια και διεκδικούμε τα δικαιώματα μας.
Απαιτούμε:

Δουλειά για όλους τους ικανούς προς εργασία αναπήρους.
Μαζικές προσλήψεις τώρα μόνιμη και σταθερή, που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και στις ιδιαιτερότητές μας.
Όλοι οι νέοι ανάπηροι με την αποφοίτηση τους από την εκπαίδευση, Γενική ή Τεχνική ΙΕΚ, ΤΕΙ ή ΑΕΙ
Μέτρα προστασίας των ανέργων ΑΜΕΑ. Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ, για όλο το διάστημα της ανεργίας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Έκτακτο βοήθημα το Πάσχα για τους ανέργους ανάπηρους και χρονίως πάσχοντες.
Ολοκλήρωση του διαγωνισμού 2643/98 άμεση τοποθέτηση στις θέσεις εργασίας όλων των επιτυχόντων χωρίς κανέναν αποκλεισμό ή εξαίρεση.
Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων.
Δημόσιο δίκτυο προστατευόμενων εργαστηρίων για βαριά ανάπηρους και χρόνιους πάσχοντες με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και 100% απορρόφηση των προϊόντων τους με ευθύνη του κράτους.
Πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Καμιά συμμετοχή σε φάρμακα, εξετάσεις, θεραπείες, τεχνικά βοηθήματα. Κανένας χωρίς τα αναγκαία φάρμακα και θεραπείες.
Κανένα σπίτι χωρίς τα αναγκαία τρόφιμα ή ρεύμα επειδή δεν έχει να πληρώσει. Να ανοίξουν οι υποδομές των δημόσιων ιδρυμάτων πρόνοιας για την εξασφάλιση της σίτισης των άνεργων αναπήρων, των ανίκανων προς εργασία και των ηλικιωμένων.
Επιδότηση ενοικίου για το διάστημα της ανεργίας, διάθεση τροφίμων, ρουχισμού, σχολικών ειδών, ειδών υγιεινής, πετρελαίου θέρμανσης από κρατικό δίκτυο για ανέργους και εργαζόμενους με χαμηλό εισόδημα.
Πάγωμα όλων των δανείων προς τα ΑΜΕΑ και τις οικογένειες των φτωχών λαϊκών οικογενειών. Κανένα σπίτι σε πλειστηριασμό. Διαγραφή των δανείων σε άνεργους, αυτοαπασχολούμενους που έχουν αναγκαστεί να κλείσουν το μαγαζί τους και σε αυτούς που αδυνατούν πλέον να πληρώνουν τις δόσεις λόγω των περικοπών.