Συνάντηση της ΕΤΒΕ «Ο Λουδοβίκος Μπράιγ» με την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης κα. Κ. Γούλα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Οκτωβρίου με βασικό θέμα συζήτησης τη δημιουργία γηροκομείου Τυφλών από τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Στη συνάντηση ενημερωθήκαμε από την κα. Γουλα για τις μέχρι τώρα ενέργειες και προθέσεις του Δήμου. Αυτό όμως που καταδείχθηκε από πλευράς μας στη συνάντηση είναι η δυστοκία και η καθυστέρηση στην υλοποίηση του έργου, με βασικό υπεύθυνο τον ίδιο τον Δήμο Θεσσαλονίκης, ως τον κύριο φορέα υλοποίησής του και παρά τις συνεχείς πρωτοβουλίες της ΕΤΒΕ «Ο Λουδοβίκος Μπράιγ» τα τελευταία επτά χρόνια για την επίσπευση των διαδικασιών.
Στη συνάντηση τονίστηκε επίσης η ανάγκη άμεσης έναρξης της σύστασης του γηροκομείου Τυφλών, καθώς αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανείς χώρος υποδοχής των ηλικιωμένων Τυφλών, με αποτέλεσμα αυτοί να μένουν αποκλεισμένοι στα σπίτια τους. Επισημάνθηκε  από μέρους της ΕΤΒΕ «Ο Λουδοβίκος Μπράιγ» στην κα. Γούλα, ότι ο Δήμος πρέπει να επισπεύσει τα διαδικαστικά ζητήματα που αφορούν τη διαχείριση της περιουσίας των 27 ακινήτων που έχει στην κατοχή του για τον παραπάνω σκοπό και  παράλληλα τέθηκαν βασικά ερωτήματα για την υλοποίηση του έργου ώστε να μη χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος όπως: η τοποθεσία κατασκευής του, ο τρόπος λειτουργίας και χρηματοδότησής του, η παροχή και ανοιχτής φροντίδας ηλικιωμένων για όσους θα διαμένουν στα σπίτια τους, η ύπαρξη φυσικοθεραπευτηρίου σε αυτό κα.
Η ΕΤΒΕ «Ο Λουδοβίκος Μπράιγ» θα συνεχίσει τις προσπάθειες υλοποίησης της σημαντικής αυτής δομής  για τους ηλικιωμένους Τυφλούς, με συνεχείς πιέσεις τόσο προς τον Δήμο Θεσσαλονίκης όσο και προς κάθε εμπλεκόμενο φορέα για την ανάδειξη της αναγκαιότητας στήριξης και των γερόντων Τυφλών της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο.