«Η ΑΜΥΜΩΝΗ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» σας προσκαλεί σε ένα ξεχωριστό μουσικό ταξίδι στον κόσμο του κινηματογράφου από τους «Bouche Fermée», με τίτλο «Σκηνές βουβές, μουσική ζωντανή». Σάββατο 29 Μαρτίου 2014, στις 7.00 μ.μ., στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας «Η ΑΜΥΜΩΝΗ», Ροδοπόλεως 5 (τέρμα Πόντου), Καλαμαριά. Είσοδος ελεύθερη.

Σας καλούμε μέσα σε ένα χώρο που έχει φτιαχτεί με αγάπη και ιδιαίτερη φροντίδα με σκοπό να εκπαιδεύονται καθημερινά τα παιδιά μας με τύφλωση και πρόσθετες αναπηρίες, για να σας προσφέρουμε κάτι διαφορετικό, ποιοτικό και όμορφο.

Οι «Bouche Fermée» αναλαμβάνουν να μας ταξιδέψουν με τη μουσική τους στον κόσμο του κινηματογράφου, με σύντομες στάσεις σε ταινίες που έχουν ξεχωρίσει και μας έχουν αφήσει πολλά όμορφα συναισθήματα. Εμείς θα ήμαστε εκεί, θεατές μαγεμένοι από τη ζωντανή μουσική ή ακροατές παρασυρμένοι από τις κινηματογραφικές σκηνές.

Ελάτε να απολαύσουμε το ταξίδι μαζί.
 Οι «Bouche Fermée» είναι ένα μουσικό σύνολο που έχει ως στόχο τη δημιουργία “εικόνων” μέσα από την μουσική του Ευρωπαϊκού κινηματογράφου, αλλά και όχι μόνο…

Το σχήμα ιδρύθηκε και δραστηριοποιείται κυρίως στη Θεσσαλονίκη από τους:

Δώρα Αλεξιάδου – βιολί,

Μαρία Γούβαλη – σαξόφωνο/ενορχηστρώσεις,

Σταυρούλα Μαύρου,

Γιάννη Παπαντώνη – κιθάρα και

Μανώλη Γερεμπακάνη – πιάνο/ενορχηστρώσεις/επιμέλεια βιντεοπροβολής.

Το σχήμα επιλέγει να εστιάζει το ρεπερτόριό του στην κινηματογραφική μουσική κυρίως, με μουσικές ξένων αλλά και Ελλήνων συνθετών, όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, Σταύρος Λάντσιας, Yann Tiersen, René Aubry, Wim Mertens, John Williams, Nino Rota, Alan Silvestri, Astor Piazzolla, Zbigniew Preisner και πολλοί άλλοι…

Οι ενορχηστρώσεις αποτελούν πρωτότυπη δουλειά του Μανώλη Γερεμπανάνη και της Μαρίας Γούβαλη, πτυχιούχων του τμήματος Σύνθεσης της Μουσικολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι επίσης συνθέτουν και δικές τους μουσικές για τους «Bouche Fermée».