Παρακάτω θα βρείτε επιστολή της Ένωσης Τυφλών "Ο Λουδοβίκος Μπράιγ" προς την διεύθυνση του πρώτου Δημόσιου ΙΕΚ Θεσσαλονίκης, αναφορικά με την έναρξη λειτουργίας του τμήματος  Τειρεσίας - Τυφλών Χειριστών Τηλεφωνικών Κέντρων. Οι προσπάθειες του συλλόγου συνεχίζονται για την επαγγελματική εκπαίδευση των Τυφλών. Δυστυχώς, ενώ το αυτονόητο είναι πως κάθε νέο ακαδημαϊκό έτος θα έπρεπε να ξεκινά νέος κύκλος τμημάτων της συγκεκριμένης ειδικότητας, βλέπουμε ότι τελευταία φορά το τμήμα λειτούργησε το 2011, και αυτό μόνο μετά από δικές μας πιέσεις αφού η λειτουργία του ήταν ξεχασμένη στα συρτάρια. Οι ενέργειες του συλλόγου δεν θα σταματήσουν παρά μόνο μετά τη μόνιμη λύση του προβλήματος.
 Ακολουθεί η επιστολή:                                                                                                        
 
                                                                                                                     Θεσσαλονίκη 28/5/2013
                                                                                                                     Αρ. Πρωτ. 42/13
              Προς 
1ο Δ.Ι.Ε.Κ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
ΥΠΟΨΗ κου. ΜΠΕΡΤΕ
ΕΠΕΙΓΟΝ

Θέμα: ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Ι.Ε.Κ. ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ «ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ – ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΡΑΣΗΣ – ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ»

Αξιότιμε κύριε Μπερτέ, 
Σε συνέχεια της επιστολής μας της 14ης/3/2013 με αρ. πρωτ. 29/13, σχετικά με την μη λειτουργία τμήματος ειδικότητας «Τειρεσίας – Άτομα με Προβλήματα όρασης – Χειριστές τηλεφωνικού κέντρου», σας επισημαίνουμε εκ νέου την αναγκαιότητα άμεσης έναρξης της συγκεκριμένης ειδικότητας στο 1ο ΔΙΕΚ Θεσσαλονίκης, με την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους 2013-1014. Σας καλούμε για μια ακόμη φορά εσάς και τους αρμόδιους φορείς, να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε η συγκεκριμένη ειδικότητα να ενταχθεί στο πρόγραμμα λειτουργίας των ΙΕΚ, ώστε να μη χαθεί περαιτέρω και άλλος πολύτιμος χρόνος εις βάρος των τυφλών και ατόμων με προβλήματα όρασης υποψηφίων σπουδαστών.
 Ενώ το τελευταίο τμήμα της παραπάνω ειδικότητας ξεκίνησε τον Οκτώβριο 2011, σήμερα και ενώ βρισκόμαστε στα μέσα του 2013, το μέλλον του τμήματος και κατά συνέπεια η εκπαίδευση και κατάρτιση αλλά και η επαγγελματική αποκατάσταση των τυφλών υποψηφίων, που ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής τους, παραμένουν μετέωρα.
 Σας επισημαίνουμε  ότι ήδη 14 ενδιαφερόμενοι έχουν καταθέσει στην Διεύθυνση Κ.Ε.Α.Τ. Θεσσαλονίκης  αίτηση για την συμμετοχή τους στην έναρξη νέου τμήματος της συγκεκριμένης ειδικότητας ενώ αρκετοί είναι αυτοί που ολοκληρώνουν την δευτεροβάθμια εκπαίδευση τον προσεχή Ιούνιο και οι οποίοι προσανατολίζονται για την συμμετοχή τους στην συγκεκριμένη ειδικότητα, χωρίς να περιλαμβάνονται σε αυτούς επιπλέον άτομα που πιθανώς εκδηλώσουν ενδιαφέρον, αυξάνοντας έτσι κατά πολύ τους ενδιαφερόμενους σπουδαστές.
 Ακολουθεί ενδεικτική λίστα υποψηφίων σπουδαστών οι οποίοι ήδη έχουν καταθέσει αίτηση στην Δ/νση ΚΕΑΤ Θεσσαλονίκης.
 
1. Ν.Δ
2. Ο.Α
3. Σ.Α
4. Α.Χ
5. Σ.Τ
6. Χ.Κ
7. Ε.Ε
8. Ε.Κ
9. Μ.Χ
10. Σ.Μ
11. Α.Ά
12. Κ.Σ
13. Φ.Τ
14. Χ.Π

 Παρακαλούμε την άμεση έναρξη του τμήματος «Τειρεσίας – Άτομα με προβλήματα όρασης – Χειριστές τηλεφωνικού Κέντρου», τον προσεχή Σεπτέμβριο, όπως υποχρεούστε εξάλλου να πράττετε, για την έναρξη νέου κύκλου τμημάτων με την έναρξη κάθε νέου ακαδημαϊκού έτους.
 Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και παραμένουμε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση. 

                                                               Για το Δ.Σ,

           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                  Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΤΗΣ                                                       ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΥΚΩΛΗΣ