Κύριε Πρωθυπουργέ σύμφωνα με τις εξαγγελίες σας , τις τελευταίες μέρες, πρόθεση σας , είναι η περικοπή ή η παύση του επιδόματος τυφλότητας ,η μείωση συντάξεων-μισθών και κατάργηση φοροαπαλλαγών.            Η κοινωνική πολιτική που ασκείται , είναι ανύπαρκτη όσο αφορά την εκπαίδευση, την αποκατάσταση και την προστασία. Ως διάψευση των άνω, δεν έχουμε δει και διαβάσει ούτε μισή δήλωση ,είτε από σας ,είτε από τον αρμόδιο Υπουργό. Ταυτοχρόνως ,βλέπουμε ότι απουσιάζουν αντισταθμιστικά μέτρα, όπως προσχολική παρέμβαση, εκπαίδευση, επαγγελματική αποκατάσταση, προστατευόμενα εργαστήρια, κατ οίκον βοήθεια και γηροκομεία .

         Σας γνωρίζουμε ότι πάνω από το 97% (19.000-20.000 άτομα) των τυφλών , το μόνο έσοδό τους , είναι το Προνιακό επίδομα. Αντιλαμβάνεστε η αναπηρία η ίδια , πόσα προβλήματα γεννάει. Και μάλιστα ότι όλοι αυτοί δεν λαμβάνουν τις υπηρεσίες που δικαιούνται από την πολιτεία. Και όλο αυτό το βάρος ανέκαθεν έπεφτε και πέφτει στις πλάτες των οικογενειών τους. Όπου και οι ίδιες οι οικογένειες αντιμετωπίζουν τις ίδιες δυσκολίες όπως όλοι η κοινωνία .π.χ ανεργία, χαράτσια μειώσεις μισθών κ.α  Όσο για το υπόλοιπο 3% (500-600 άτομα) των Τυφλών, που διαβιεί με κάποια αξιοπρέπεια έρχεστε με τα εισοδηματικά κριτήρια που βάζετε στο επίδομα και όλες τις άλλες μειώσεις σε μισθούς ,συντάξεις και φοροαπαλλαγές , να απαξιώσετε την ύπαρξη των Τυφλών

        Αντιθέτως χρησιμοποιείται τους Τυφλούς Μαϊμού εδώ και ένα χρόνο (που είναι ένα μείζον πρόβλημα)  για τις ανελαίτες περικοπές και μειώσεις . Απεναντίας  στοχοποιείται τους 20000 χιλιάδες πραγματικά Τυφλούς , ως  μικροαπατεώνες , ενώ γνωρίζεται  πολύ καλά ότι το πρόβλημα έχει να κάνει με τους επίορκους δημοσίους υπαλλήλους (γιατροί) και το πελατειακό κράτος μιας μεγάλης μερίδας πολιτικών, που έντεχνα  αποσιωπείται.

        Σίγουρα τα προβλήματα είναι μεγάλα σε όλους τους τομείς της χώρας, αλλά αυτό δεν είναι άλλοθι για την πολιτεία να αθετεί και να αποσιωπά τις υποχρεώσεις της για την κοινωνική της πολιτική. Ειδικά για των χώρο των Τυφλών , είναι προφανές ότι απουσιάζει ο ενιαίος σχεδιασμός πολιτικής. Σε όλα τα επίπεδα ηλικίας από την παιδική, μέση  και Τρίτη ηλικία Ουσιαστικά οι 20.000 τυφλοί, είναι ανυπεράσπιστοι σε όλους τους τομείς και ο δικός σας ο ρόλος είναι η φροντίδα και προστασία τους . Ο χώρος των Τυφλών και εν γένει απ’ όλες τις αναπηρίες  εκπέμπει S.O.S.

 

 

Τελευταία Ενημέρωση (Δευτέρα, 27 Αύγουστος 2012 09:58)