ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010                                                                                                                                 
ΠΡΟΣ
                                                                                                                                                           ΜΜΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΤΥΦΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 Παρ’όλα τα μέτρα που εξήγγειλε το Υπουργείο Υγείας στις 14 Σπτεμβρίου και αφορούν στην επίλυση –όπως το Υπουργείο ισχυρίζεται-  των προβλημάτων του Ιδρύματος της Σχολής Τυφλών Θεσσαλονίκης με την καταβολή μέρους των δεδουλευμένων  και οφειλών σε τρίτους, τα ουσιαστικά προβλημάτα που έχουν να κάνουν με την εύρρυθμη λειτουργία και τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Ιδρύματος παραμένουν άλυτα.
 Οι εξαγγελίες του Υπουργείου στην ουσία δεν είναι παρά ψίχουλα καλύπτοντας λιγότερο από το 1/3 περίπου του χρέους αφήνοντας το προβλημα μετέωρο. Σύμφωνα με τις εξαγγελίες, το έλλειμα απλά θα μειωθεί από το 1,5  στο 1 εκατομμύριο ευρώ, ποσό που από μόνο του φαλκιδεύει το μέλλον της Σχολής, όταν την ίδια ώρα η Κυβέρνηση χαρίζει δισεκατομμύρια ευρώ από το υστέρημα του ΄Ελληνα φορολογούμενου σε κεφαλαιοκράτες που λυμαίνονται την χώρα μας. Δεν μας λέει όμως το Υπουργείο το τι προτίθεται να κάνει για την γενικότερη αναβάθμιση και το μέλλον της Σχολής.
 Η επίσχεση εργασίας των εργαζομένων συνεχίζεται με αποτέλεσμα η Σχολή Τυφλών να υπολειτουργεί. Οι καταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί όλα αυτά τα χρόνια με συνυπεύθυνους τις εκάστοτε κυβερνήσεις, την Νομαρχία Θεσσαλονίκης και το συμβιβασμένο αναπηρικό κίνημα μας φέρνουν προ των ευθυνών μας για συνεχίση και κλιμάκωση του αγώνα διεκδικώντας:
1. ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ  ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ
2. ΑΜΕΣΗ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΕΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

Για το Δ.Σ,
 Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


 ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΤΗΣ