ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010
                                                                                                                                                       ΠΡΟΣ

                                                                                                                                                         ΜΜΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΗΛΙΚΟΙ ΤΥΦΛΟΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΟΙ


 Αρχή του νέου σχολικού έτους σήμερα για τους μαθητές ολόκληρης της χώρας, παρόλα αυτά οι 40 μαθητές της Σχολής Τυφλών δεν θα καθίσουν στα θρανία, θύματα της τραγικής  κατάστασης, των πολιτικών και οικονομικών μικροσυμφερόντων και της παντελούς απουσίας του κράτους  που παίζονται πάνω τους και αφορούν το Ίδρυμα εδώ και χρόνια, ενώ για άλλους 2.000 τυφλούς κάτω των 18 οι οποίοι δεν έχουν λάβει την βασική εκπαίδευση το κουδούνι της σχολικής αίθουσας δεν θα χτυπήσει ποτέ στην ζωή τους, καθώς βρίσκονται αποκλεισμένοι στα σπίτια τους. Οι εργαζόμενοι εδώ και εννέα μήνες παραμένουν απλήρωτοι, οι προμηθευτές για πάνω από ένα χρόνο απλήρωτοι ενώ τα έξοδα του ιδρύματος συνεχώς αυξάνονται, με το χρέος της Σχολής να αγγίζει πλέον το 1,5 εκατομμύριο ευρώ.
 Την κατάσταση αυτή, την ευθύνη της οποίας φέρει αποκλειστικά πλέον η κυβέρνηση και οι Κοινωνικοί Εταίροι της Αναπηρίας, την βιώνουν τελικά τα ίδια τα άτομα με πρόβλημα όρασης, αφού κανένα τμήμα του Ιδρύματος δεν μπορεί να λειτουργήσει με την παρούσα κατάσταση.
 Για τον λόγο αυτό, σήμερα Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί καθιστική διαμαρτυρία μπροστά από την είσοδο του Ιδρύματος επι της οδού Βασ. Όλγας 32, από ώρα 17.30  με συμβολική κατάληψη του οδοστρώματος στις 18.00 ενώ αύριο Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν με καθιστική διαμαρτυρία στον ίδιο χώρο στις 17.30 και συμβολική κατάληψη του οδοστρώματος στις  18.00,  διεκδικώντας:

1. ΑΜΕΣΗ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 40 ΤΥΦΛΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ
2. ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΥΦΛΩΝ ΜΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ
3. ΑΜΕΣΗ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΕΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ
4. ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ  ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ

 Για πληροφορίες παρακαλούμε απευθυνθείτε στα τηλ. 2310888048 και 6973842450.